Oväntat samtal

published on

February 16th, 2009 and tagged with RantsSwedish

För att återknyta till mitt tidigare inlägg “Lagring, Lagring, Lagring“, där jag sa något i stil med att mina uppgifter skulle säljas vidare för att få läsa deras whitepapers om lagring, eller närmare bestämt:

Kommer säkert bli uppringd av en hel hög säljare som ska sälja den nyaste och bästa backupmjukvaran till mig på måndag.

Jag har fortfarande inte blivit erbjuden en enda lagringslösning, så de var helt enkelt lite oeffektiva när de endå gavs kontaktuppgifter och dessutom visste vad jag var intresserad av. Nu är ju köpet genomfört och jag har i princip bestämt mig för att använda en rsync-baserad mjukvara vid namn RSnapshot som jag använde tidigare till min gamla backupburk, jag ska berätta en anekdot om den vid ett senare tillfälle..

Idag vart jag dock uppringd av redaktionsassistenten på en liten tidning vid namn Svenska Branschmagasinet, som verkar vilja göra en intervju med mig. Hon tyckte jag var en ovanligt ung entrepenör som startade mitt företag redan 2005, även fast jag förklarade att jag bedriver byrån brevid mina studier för att dryga ut min studieekonomi så verkade hon intresserad av mig och mitt företagande, så vi ska ses över en fika i gallerian nu på onsdag. Jag lovar att höra av mig med fortsatta statusrapporter i ärendet och så får vi se om det blir gratis reklam eller något annat att rama in.

Själv har jag aldrig läst eller sett tidningen, men tydligen skickas den ut till ett riktigt stort antal företag som har minst 5 anställda och den kommer ut sex gånger om året. Strax över 4 som är kravet för att få räknas som periodisk skrift… Men den verkar seriös och stabil ändå. De driver någon form av katalogtjänst på alla de företag som de varit i kontakt med, det är oklart om de gör det för informationspridningens skull eller om de säljer möjligheten att bli intervjuad och publicerad. Hur som helst så sitter katalogen med en pagerank på ungefär 3, vilket inte är jättebra, och med tanke på antalet länkar som utgår ifrån den så blir det en ganska liten ökning. Hade strukturen på katalogen varit annorlunda så hade de kunnat ge de som de intervjuat en betydligt bättre placering än vad de får nu, dessutom hade den kunnat vara enklare att navigera.

UPPDATERING

Nu har jag publicerat resultat av intervjun i denna artikel om hur Svenska Branschmagasinet använder skumma metoder och inte ens har förmåga att skicka en offert när man ber om det.