Lenny Lever!

published on

February 15th, 2009 and tagged with ServersSwedish

Releasebilden till Debian 5.0

Releasebilden till Debian 5.0

Igårkväll vid 17.04 så publicerades netinstall-avbilden av Stabila Debian 5.0 med kodnamnet Lenny. Nu är alltså Etch snart historia i och med att den nu anses vara “oldstable”. Det går ganska snabbt att få hem skivan trots att den ännu inte nått ut till speglarna. Från amerikanska image-ftpn går det faktiskt riktigt fort. På 1 minut och 18 sekunder så var den 150MB stora netinstallern hemma i hamn så att säga.

Nu i veckan ska den testköras på den nya burken. En spännande nyhet är att PHP kommer att kompileras med paketet suhosin från härdade php-projeket. Dessutom kompileras en stor del säkerhetskänsliga paket med härdningsfunktioner i GCC. Det ska bli spännande att börja testa lenny, tydligen ska även installationen blivit avsevärt uppdaterad och man har stöd för nyare kärna vilket alltid är trevligt med bättre stöd för hårdvara. Det ska bli riktigt spännande att sätta upp övervakningen på bakplanet..

Jag ska försöka hålla er uppdaterade i veckan om vad som händer med servern och vilka beslut och trubbel jag ställs inför.

Comments are closed.