Blueberry it is.

published on

March 3rd, 2009 and tagged with GeekerySwedish

Ja, ni fick tycka till, även om jag själv röstade på raspberry som namn på min nya server, den sitter där den ska vara och gör sitt jobb. Men eftersom ni röstade på blueberry så fick den heta det, det var kul att experimentera med en riktig dator och dessutom med nya Debian Lenny

Den plockar snapshots från den primära servern var 4e timme, 7 gånger i veckan, plus att den lagrar 5 veckobackuper och 2 månatliga. Så fort något knasar med nätverket, strömmen eller RAID-arrayen så skickar den ett mail till mig. Skulle den vara offline så lär jag inte få något mail förrän den går online igen, så då gör strawberry jobbet istället och kollar om den svarar, gör den inte det så får jag istället ett mail därifrån. Lösningen känns bra och jag är tryggare i mig själv. Det är dock några saker kvar att göra:

Sätta upp replikerande slavservrar för:

Så att om strawberry skulle gå ner så behöver jag bara peka om DNSen och köra på backupburken, när det väl är klart så ska ett driftstopp på strawberry inte behöva drabba verksamheten mer än 15 minuter exklusive min responstid och eventuella långsamma DNS-servrar. Det känns liksom bra i hela kroppen. Just nu kommer jag aldrig ha en databasbackup äldre än 4 timmar. Men snart, då kommer bara enstaka transaktioner kunna missas..

Comments are closed.